Hur ser illern ett vanligt rum?

Att illersäkra kan vara svårt, har man aldrig haft iller förut så vet man kanske inte riktigt hur det fungerar. De tänker verkligen ut saker och tar sig till ställen man trodde de var tvugna att ha vingar för att ta sig.
Tänkte ta mitt vardagsrum som exempel. Det är ett helt vanligt, ganska ostädat och framförallt icke illersäkrat rum!!
Observera att våra illrar bara är här när vi själva är där och kan se vad de gör. Pga renovering så bor de resten av tiden på övervåningen som är illersäkrad :) I framtiden ska de såklart ha tillgång till hela huset, men de vågar faktiskt inte gå ner från trappan så jag har inte behövt säkra nedervåningen.

Jag har markerat med rött på alla ställen där illrarna far fram och skrivit siffror, under varje bild förklarar jag vad de olika siffrorna betyder.1. Detta är ett skåp i akvariemöblen där pumpen och lite annat finns. På baksidan av detta skåp finns ett runt hål på kanske 6 eller 7 cm i diameter där sladdar och slangar träs in. Detta hål älskar illrarna att krypa in igenom, har löst det genom att trycka in Texas (min schäferhunds) leksaksbäver i hålet, visar bild nedan.

2. Ljuslyktan är skitrolig att klättra på och kraffsa på.

3. Detta är korgen där hundarnas leksaker normalt ligger när de inte, som nu, ligger utspridda över hela golvet. Tror detta är illrarnas favoritplats i rummet, de klättrar ner där och gräver runt och roar sig enormt!

4. Jajemen, de når upp till prydnadsakerna som står i hyllan! Än så länge har de inte försökt att dra ner dem, men vill de så kan de få tag i de yttersta.

5. Under tv-bänken sitter det två hyllor i glas där vi har tv-boxern och dvd-spelaren. Här klättrar de upp och springer mellan båda.

6. Givetvis når de sakerna på tv-bänken och jag tror att med lite övning skulle de kunna klättra upp där och sen vidare upp i bokhyllan, vilket skulle innebära total förödelse för de stackars prydnadssakerna.

7. Samma som punkt nr 5., dvd, spelaren står här.

8. Under bordet finns en hylla där vi lägger papper som vi inte vet var vi ska göra av, har även några prisrosetter där. Där vill de hela tiden klättra upp så då måste vi vara vaksamma och lyfta ner dem så vi inte får hela golvet fullt av papper.

9. Detta är Texas bädd, full med hundleksaker. Bädden i sig är jättekul att kraffsa på och leksaker är enormt roliga att bita i och försöka dra iväg och gömma ;)10. Precis som i andra bokhyllan så når de dessa sakerna också.

11. Aaah, CD-stället! Detta är jättekul, så långt upp de når kraffsar de ut skivorna från stället och försöker dra in dessa bakom soffan och gömma dem.

12. Javisst, de klättrar upp i soffan. Liten är väldigt graciös medan Musimon får kravla sig upp.

13. Vidare från soffan kan de ta sig till ett roligare ställe, fönstret. Hade vi haft riktiga blommor här så hade de grävt ur jorden ur alla krukorna och sedan troligen vält ner den numera döda blomman på golvet. Vi har plast så de hade alltså bara vält ner allt på golvet.

14. Från soffan kan de även komma upp på soffbordet och komma åt allting som ligger där.15. Detta är mellan sofforna och från sofforna kan de alltså ta sig hit också och riva ner allt som finns här.För att återgå till punkt 1. så är alltså detta inuti skåpet i akvariemöbeln, och som ni ser så sitter det en bäver inkörd i hålet!!

Det gäller att försöka lära sig tänka som en iller och alltid vara ett steg före :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0