Liten

Här har vi nr 2, Liten:Ja, han heter faktiskt Liten ( i stamtavlan Cherry-Ferret's Planters Punch). Det är såhär att vi skulel bara ha en iller. Men när Musimon varit hos oss några månader så började Elaka Ulrika länka mig massa bilder på söta angoraillrar och jag hittade den här sötnosen hos tyska uppfödaren Cherry-Ferrets. Hon avlar mest, för att inte säga bara, på angoror. Dvs långhåriga illrar.
Liten är badger till färgen, vissa svenskar skulle väl kunna ge hans färg ett annat namn, men men. Han är iaf den enda med benämningen badger i stamtavlan i Sverige. Vanligtvis så har badgers ett vitt streck över pannan så att de ser ut som en grävling i teckningen, men Liten har bara några fläckar istället.
Sagt och gjort, vi körde bil ner till Essen i Tyskland och hämtade honom. Det kändes som en evighet att köra de 90 milen ner dit men det var ändå en trevlig road-trip och roligt hade vi, Tobbe och jag.
Vi satt hela hemresan och försökte komma på namn till honom, man tycker det borde gå på 90 mils resa..men icke. Vi kallade honom Liten under tiden, just för att han var liten och något var vi ju tvugna att säga.. När vi kom hem ägnade vi veckor åt att fundera och fundera på namn..och under tiden hette han Liten. Till slut slutade vi fundera och sa officiellt att han heter Liten!

Liten är påhittigare än Musimon, och smidigare, han tar sig lätt upp i soffor och vidare i fönster... Älskar att gräva, på och i allt.

Såhär otuktad såg han ut när vi fick hem honom (och nej han har inte bitit Tobbe i fingret, Tobbe högg sig i fingret med yxan):Som ni ser på första bilden så är han sötare nu och när vintern kommer så kommer han bli riktigt fluffig!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jätte bra sida blogg för oss som själva funderar på att skaffa en iller.. Keep it up!

2008-07-22 @ 19:44:41
Postat av: Marina

Tack så mycket, fortsätt följa den så kommer ni förhoppningsvis få en uppfattning om hur de är att leva med :)//Marina

2008-07-22 @ 23:11:23
URL: http://illerliv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0